Du er her:
 • Aktuelt
 • Nytt

  VIS NY VIDEOKUNST FRÅ HØSTUTSTILLINGEN 2017

  For femte år på rad får kunstforeiningane moglegheit til å vise rykande fersk videokunst frå Høstutstillingen. I fjor viste 20 kunstforeiningar video-programmet, som er eit samarbeid mellom Norske Kunstforeninger og Høstutstillingen.

  (over)tro av Kristin Tårnes var eitt av tre verk som vart vist i videoprogrammet frå Høstutstillingen 2016.

  Les mer >>

  VIL DE ARRANGERE KUNSTFESTIVAL I 2019?

  Kunstfestivalen Greenlightdistrict gav 11.–14. mai innbyggjarane i Grenland og tilreisande frå kunstforeiningane vakre og nyskapande kunstopplevingar. Kanskje er det dykkar tur å vere vertskap neste gong? Interesserte kunstforeiningar kan søkje om å arrangere kunstfestival i 2019.

  Søknadsfrist 1. juli 2017.

  Kunstnarsamtale med Martinka Bobrikova og Oscar de Carmen i Skiens Kunstforening under Greenlightdistrict. Foto: Sten Nilsen

  Les mer >>

  NY STYRELEIAR I NORSKE KUNSTFORENINGER

  Gjertrud Steinsvåg er vald som ny styreleiar i Norske Kunstforeninger. Ho er oppteken av korleis ein skal få med den yngre generasjonen, og av korleis strukturendringane i kommune og fylke vil påverke rolla til kunstforeiningane.

  Les mer >>

  ÅRETS KUNSTFORENING 2016

  Levanger Kunstforening er tildelt utmerkelsen Årets kunstforening 2016 for sin 40 år lange innsats for å øke forståelsen og interessen for samtidskunst. Juryen trekker fram at kunstforeningen aktivt har løftet fram kunstnere med tilknyting til regionen, og at de blant annet har våget å tenke nytt med en utendørs skulpturbiennale.

  Leder i Levanger Kunstforening, Wanja Bjerkan, mottok utmerkelsen under kunstfestivalen Greenlightdistrict i Grenland, 13. mai.

  Les mer >>

  SØK OM MOMSKOMPENSASJON FOR 2016

  Kunstforeninger kan søke om momskompensasjon via Norske Kunstforeninger. I fjor fikk kunstforeningene til sammen utbetalt over 2 millioner kroner i momskompensasjon. Søknaden tar utgangspunkt i de totale driftskostnadene til kunstforeningen i 2016, og man skal ikke føre eget momsregnskap.

  Søknadsfrist 1. juni 2017.

  Les mer >>

  Flere nyheter

  Instagram FØLG OSS PÅ INSTAGRAM – @kunstforeninger

   

   

   

  Medlemsblad

  KUNST PLUSS 1 / 2017

  • Med stedet som grobunn. Intervju med kunstnergruppen Svartjord
  • Kunsterportrett: Mari Meen Halsøy
  • Utstillinger er åndsverk. Intervju med Norsk Kuratorforening
  • Oslos skulpturmuseum. Presentasjon av Vigeland-museet
  • Kunstforfalskeren Han van Meegeren

  Les mer >>

  Aktivitetskalender

  Nyhetsbrev

   

  Bestill nyhetsbrev fra Norske Kunstforeninger

  Norske Kunstforeninger – Besøk: Kongens gate 2, 5. etasje – Post: Postboks 477 Sentrum, 0105 Oslo – Telefon: 22 42 20 35 – E-post: post@kunstforeninger.no