Forsikring av utstillingar

Skulle det oppstå skader på kunst under transport eller mens kunsten er i utstillingslokalet, kan det bli svært dyrt om man ikke har en skikkelig forsikring. Forsikring av kunstverk er med andre ord en utgift man ikke kommer utenom.

Norske Kunstforeninger har i 2013 forhandlet frem en ny avtale med forsikringsselskapet If om en gunstig forsikring for medlemsforeningene våre.

Avtalen er en utstillingsforsikring for medlemmer av Norske Kunstforeninger. Forsikringen gjelder innen Norden. Forsikringen gjelder transport til og fra utstillingsstedet, samt forsikring i utstillingsperioden.

NB. Forsikringen er en deklarasjonsforsikring som må innmeldes til If før hver utstilling.

Dekning under transport:
Transport Super (Allriskforsikring). Forsikringen gjelder ikke ved mangelfull emballasje eller uegnet transportmiddel. Ved transport i tilhenger gjelder egne regler.

Dekning i utstillingsperioden:
Brann, innbrudd og vannskade. Dekker ikke fuktskader.
Under utstilling utendørs gjelder forsikringen kun mot brann.

Minimumspremie per år: kr 3.000. NB. Etterfaktureres om man ikke oppnår minstepremie.
For ytterligere detaljer viser vi til forsikringsvilkårene.

For å opprette en årsavtale må følgende meldes til IF senest to uker før første utstilling:
  • Navn på forening/lag og annen kontaktinformasjon inkludert organisasjonsnummer
  • Opplys om at laget er medlem av Norske Kunstforeninger og det gjelder If-avtale med Norske Kunstforeninger.
  • Deklarasjoner skal inneholde utstillers navn på utstilling, sted for utstilling, utstillingsperiode, liste over kunstverk (spesifiser teknikk), kunstverkpriser og totalverdi ferdig summert (forsikringssum).
Hvis foreningen/laget allerede har en gyldig forsikringsavtale med IF, er siste frist for deklarering av utstilling samme dag som transporten skjer og før den skjer. NB. Meld alltid inn polisenummer (det begynner med SPxxxxx), så If kan identifisere hvem som melder inn utstillingen.

Oppretting av avtale og rapportering av utstillinger gjøres til:
iftrans@if.no

Kontaktpersoner i If:
Ingeborg Olsen, tlf. 37 01 72 75
Vigdis Kromvoll, tlf. 67 84 07 09

For å få forsikringsvilkårene tilsendt, innmelding til forsikringsavtalen eller ved andre spørsmål, ta kontakt med Norske Kunstforeninger ved Hanne Houen:

E-post: hanne.houen@kunstforeninger.no

Dersom kunstforeningen/laget allerede har inngått denne avtalen med If, og skal rapportere inn en utstilling, kan dere laste ned deklarasjonsskjemaet her: I Deklarasjonsskjema for utstilling

Presseklipp

Norske Kunstforeninger - Kongens gate 2, 5. etasje - Postboks 477 Sentrum - 0105 OSLO - Tlf: 22 42 20 35 - Faks: 22 41 61 77