Du er her:
 • Aktuelt
 • Nytt

  TID FOR Å SØKJE STØNAD TIL 2017-PROGRAMMET

  Norske Kunstforeninger har eigne stønadsordningar for medlemsforeiningane. Kunstforeiningar kan søkje om stønad til mellom anna føredrag, utstillingar, formidlingstiltak, oppgradering av utstillingslokale, arrangement og frakt av kunst.

  1. november 2016 er søknadsfrist for tiltak som skal gjennomførast i perioden 1. januar–30. juni 2017.

  Les mer >>

  1,5 MILL. TIL PROSJEKT OM KULTURARV OG SAMTIDSKUNST

  Norske Kunstforeninger mottar 1,5 millioner kroner i gave fra Sparebankstiftelsen DNB. Gavemidlene skal gå til et prosjekt der samtidskunsten skal få ungdom til å reflektere over kulturarvens relevans for dagens samfunn. 

  Susanne Svenseid og Birthe M. Selvaag under gaveoverrekkelsen i Ullensaker Kunstforening 11. oktober. Foto: Silje Kristine Lindsveen

  Les mer >>

  KULTURBUDSJETT PÅ STEDET HVIL

  I regjeringens forslag til kulturbudsjett for 2017 er det ingen nysatsinger for det visuelle kunstfeltet. Midlene til visuell kunst som Kulturrådet fordeler blir liggende på samme nivå. Potten til momskompensasjon økes bare marginalt, noe som trolig vil resultere i en nedgang i andelen kompensert moms.

  Kulturminister Linda Hofstad Helleland var ikke til stede for å legge fram kulturbudsjettet, fordi hun deltar på en konferanse om sport i Vatikanstaten. Hun presenterer i stedet noen av hovedpunktene i en video på Kulturdepartementets nettside. Foto: Skjermdump fra video

  Les mer >>

  FÅ FAGLEG PÅFYLL MED FØREDRAG OG KURS

  Treng kunstforeininga meir kunnskap, inspirasjon og kompetanse? Både Norske Kunstforeninger og andre aktørar har fleire gode tilbod til kunnskapshungrige kunstforeiningsfolk. Her finn du oversikta!

  Les mer >>

  SEBASTIAN MAKONNEN KJØLAAS – OM TØRRE TING

  I utstillingen Om tørre ting blir vi invitert med på en eklektisk reise gjennom obskure norrøne myter, for å føle på ideen om det norske. Med akvareller, leire og humor kommenterer Sebastian Makonnen Kjølaas samfunnets underliggende vanvidd.

  Utstillingsturneen åpner i Hammerfest Kunstforening 24. september.
  Debutantprisvinner Sebastian Makonnen Kjølaas. Kostyme/foto:Siri Hjorth.

  Les mer >>

  Flere nyheter

  Instagram FØLG OSS PÅ INSTAGRAM – @kunstforeninger

   

   

  Medlemsblad

  KUNST PLUSS 2 / 2016

  • Naturen er alt. Kristin Skrivervik, Sunnfjord Kunstlag og Førdefestivalen
  • Speiler samtiden. Om Sørlandets kunstmuseum
  • Kunstnerportrett: Jon Benjamin Tallerås
  • Kunstlåven i Seljord. Intervju med Karete Roksvåg
  • Tatt av Heimdal. Intervju med Øyvind Rongevær Kvarme

  Les mer >>

  Aktivitetskalender

  Nyhetsbrev

   

  Bestill nyhetsbrev fra Norske Kunstforeninger

  Norske Kunstforeninger – Besøk: Kongens gate 2, 5. etasje – Post: Postboks 477 Sentrum, 0105 Oslo – Telefon: 22 42 20 35 – E-post: post@kunstforeninger.no