Du er her:
 • Utstillingstilbud
 • Aktuelle utstillinger

   
  Norske Kunstforeninger tilbyr ferdigproduserte utstillinger som det er kostnadsfritt for kunstforeningene å ta imot. Flere av utstillingene tilbys i et samarbeid med andre kunstinstitusjoner.
   
  Nedenfor finner du en oversikt over alle de utstillingene som nå er på turné rundt om i kunstlagene/kunstforeningene. Dersom din kunstforening ønsker å vise en eller flere av utstillingene kan du ta kontakt med Anne-Grethe Thoresen på e-post anne-grethe.thoresen@kunstforeninger.no eller telefon 22 42 20 35.
   
  På den nasjonale nettportalen for vandreutstillinger finner du tilbud om utstillinger fra Nasjonalmuseet, Norske Kunstforeninger, Se Kunst i Nord-Norge og Nordnorsk Kunstmuseum: www.vandreutstillinger.nasjonalmuseet.no

   

  CITIES OF THE WORLD – VIDEOKUNST FRÅ TEHERAN

  Korleis påverkar globaliseringa kunsten i ulike land og byar? Mistar vi noko av det særeigne når kunstmarknaden vert internasjonal? Gjennom serien av videopgram undersøkjer Atopia det særeigne ved kunsten i ulike storbyar i verda. Kunstforeiningane får no tilbod om å vise videoprogrammet frå Teheran.

  Stillbilete frå For Forough, 2004, Jinoos Taghizadeh

  Les mer >>

  VIDEOKUNST FRA HØSTUTSTILLINGEN

  20 kunstforeninger skal i 2015 vise spesielt utvalgte videoverk fra Statens Kunstutstilling – Høstutstillingen. Dette er en unik sjanse til å vise hva som rører seg innen videokunstfeltet akkurat nå, og for publikum utenfor Oslo til å få oppleve litt av den mest omdiskuterte utstillingen i Norge.

  Stillbilde fra When I go out I bleed magic, 2015, video, 20 min, Ingrid Torvund.

  Les mer >>

  HEIDI KENNEDY SKJERVE – GRUNNSTOFF

  Kryssende horisontale og vertikale linjer gir Heidi Kennedy Skjerves tegninger en repetitiv stramhet. Tegneprosessen er et gjentagende forsøk på å komme helt ned på grunnfjellet av hva hånd, linje, medium og farge kan uttrykke i sin enkleste form. Debutantprisvinnerens utstillingsturné åpner i Tromsø Kunstforening 11. september.

  Horisontal V, tusj, 37 x 26 cm, 2015, Heidi Kennedy Skjerve.

  Les mer >>

  Fotografiske selvportretter & skjebnefotografier

  Norske Kunstforeninger markerer Munch 150 med en vandreustilling med Edvard Munchs fotografier. Utstillingen skal besøke 15 kunstforeninger og kunstlag I 2013-2015.

  På hvert utstillingssted blir det et formidlingsopplegg for skoleklasser, som skal resultere i en bokutgivelse. Turnéplanen er nå klar.

  Foto: Selvportrett av Edvard Munch. Foto: The Robert Meyer Collection / © Munchmuseet 2013

  Les mer >>

  Salte Kyss I, II og III

  Norske Kunstforeninger tilbyr fra 2013 tre filmer av Shwan Dler Qaradaki til kunstforeningsnettverket, i samarbeid med Kulturbyrået Mesén. Filmene Salte Kyss I, II og III handler om flukt, savn, tilhørighet og identitet i et flerkulturelt Norge.

  Les mer >>

  Flere nyheter

  Aktivitetskalender

  Nyhetsbrev

   

  Bestill nyhetsbrev fra Norske Kunstforeninger

  Norske Kunstforeninger – Besøk: Kongens gate 2, 5. etasje – Post: Postboks 477 Sentrum, 0105 Oslo – Telefon: 22 42 20 35 – E-post: post@kunstforeninger.no